Varför oss

Reduce-your-recruitment-spend

1. Vi hjälper er att våga söka nya medarbetare.

Vår standard lösning för små och medelstora företag ger dig förutsättningen att ställa rätt krav och enkelt selektera de mest intressanta ansökningarna – utan pappershögar.

Vi hjälper er svara på 3 viktiga frågor:

  • 1- om ni verkligen kan rekrytera här själva. Svar JA, inga problem – fyll bara i om företaget och om tjänsten. Du kan alltid gå in och ändra om de blir otydligt.
  • 2- vad ni skall kräva av de som söker jobbet. Är du inte säker, så har vi formulerat frågorna utifrån vad organisationer upp till 50 anställda behöver.
  • 3- om ni skall göra allt själva eller om ni skall ta in hjälp – för det är viktigt att de blir rätt. Ja – normalt sätt så är problemet att skilja olika slutkandidater åt, att välja rätt i slutet av processen, så har ni problem kan vi hjälpa till.

Att inga formella kompetenser kan uppväga en felaktig bild av vad som skall göras eller hur det skall göras, håller du säker med om och gör att fokus på hemläxan är viktigast – för att den hjälper er att ta fram en arbetsbeskrivning!

 

 

2. Vi hjälper er att undvika risker!

  • En arbetsbeskrivning används för att minska risk, (fungerar som ett policy dokument) och gör det enklare för dig.
  • Arbetsgivaren skall arbetsleda, och ansvarar för att medarbetarna är informerade om vad som gäller.
  • En arbetsbeskrivning, med tydliga krav på VAD som ingår och HUR det skall göras är i allra högsta grad både ett arbetsledningsverktyg och ett policy dokument.

 

Varför en tydlig arbetsbeskrivning, som är ett policy dokument – innan du rekryterar:

•För att säkerställa att medarbetaren har fått information om vad som förväntas av honom och gäller på arbetsplatsen.

Det är helt enkelt bara ett dokument som försäkra att du informerat om vad som gäller. Skulle något hända så kan du alltid falla tillbaka på detta och visa vad du informerat om.

•Var det så enkelt – är ett policy dokument “bara” ett sådant dokument … då har vi ju flera sådana, tänker du kanske. Ja de har du säkert, kanske har du ännu inte skrivigt ner alla och framför allt inte informerat om att dom finns. Du har vid en rekrytering ett mycket bra tillfälle att ge den nya medarbetaren detta policydokument.

•Du kan självklart alltid utveckal och förtydliga en arbetsbeskrivning! Det kan gälla arbetstider, resor, kläder olika typer av ansvar, som t ex. att alltid fråga om faktureringsadress, ta betalt, se till att varor finns på hyllorna, alltid visa gäster till ett ledigt bord, alltid torka av bord efter att gäster gått, eller hjälpa kunder med att ta fram förslag på produkter t ex kläder och mixer av lämpliga kläder, färger, etc.

En arbetsbeskrivning har du säkert redan en bra mall för redan, så de frågor vi hjälper dig att ställa och de som ni vill komplettera med blir en perfekt grund att ta fram ert policydokument för den personen ni nu behöver anställa. Förslag på arbetsbeskrivningar finns hos Företagarna och kan beställas – beroende på bransch och nisch. Det finns vanligen även i kollektivavtalen.

Hör av er om ni behöver mer stöd av oss och ring Företagarnas rådgivning!

 

Lycka till med er Rekrytering!

Peter Ideböhn, peteri@gps4org.com

2Peak-Smart Co

 

ANVÄND Företagarnas rådgivning:
•Sju jurister
•Juridisk rådgivning
•Telefonrådgivning ingår i medlemskapet – (obegränsad)
•Telefon: 0771 – 45 45 45
•Får ca 100 samtal per dag
•Medlemmar kan få ytterligare hjälp med avtalsskrivande, förhandlingar, processer m.m. mot betalning .

 

recruitment-image_350_090414111127

Rekryteringsstöd

Rekrytera och sök jobb i mobil, platta och dator annonsera, ta emot ansökningar och anställa, digitalt utan pappershögar! Hjälpen 4 av 5 rekryteringar inte hinner skaffa!

Kontakta oss

ADRESS
Box 354 401 25 Göteborg
och Varberg

info@gps4org.com
072 717 2424

Nyhetsbrev